Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z orzechami

Składniki:

  • 1 ½ kg schabu
  • 25 dkg wędzonej kiełbasy
  • 1kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • 10 dkg mielonych orzechów włoskich lub ziemnych
  • 1/2 szklanki keczupu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
     Ziemniaki umyć, obrać i pokroić kosteczkę. Schab umyć, osączyć i pokroić w paseczki i posolić. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki i połowę mięsa. Keczup wymieszać z orzechami i posmarować nim mięso. Cebulę obrać i posiekać w drobniutką kosteczkę, kiełbasę pokroić w kosteczkę, ułożyć na mięsie. Wszystko przykryć kolejną warstwą mięsa, lekko ucisnąć i zalać śmietaną. Naczynie przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C około 1,5 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *