Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w pomidorowej galarecie

Składniki:

    • 80 dkg pieczonego schabu
    • ½ szklanki soku pomidorowego
    • ½ łyżeczki sosu tabasco
    • 2 ugotowane na twardo jajka
    • 2 łyżki konserwowego zielonego groszku
    • 15 dkg żelatyny
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Jajka i mięso pokroić w plastry. Żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Sok pomidorowy przyprawić tabasco, solą i z umiarem pieprzem, wymieszać. W małych foremkach na dnie ułożyć plaster jajka, kilka zielonych groszków, dopełnić pokrojonym w plastry schabem. Sok pomidorowy podgrzać, dodać napęczniałą  żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Tak przygotowanym sokiem pomidorowym zalać w foremce mięso z dodatkami. Odstawić do lodówki aby galaretka stężała.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *