Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w curry

Składniki:

  • 1 kg. schabu
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki mąki
  • 1 czubata łyżka masła
  • mała śmietana 18 procent.
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Schab pokroić w cienkie paski, obsypać lekko mąką i podsmażyć na patelni. Mięso przełożyć do rondla, zalać niewielką ilością gorącej wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości.Z masła i curry przygotować zasmażkę, dodać do mięsa i doprawić solą i pieprzem. Chwilę gotować. Potem dodać śmietanę i zagęścić sos mąką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *