Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa z tuńczykiem Kassi

Składniki:

  • 20 dkg tuńczyka lub łososia w oleju
  • 20 dkg ser żółty
  • 3 łyżki masła
  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 2 szklanki majonezu


Sposób przyrządzenia:

Jajka przekroić na połowę, oddzielić białka od żółtek, zetrzeć na tarce do oddzielnych naczyń. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na drobnej tarce zetrzeć ser. Rybę obsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. W szklanej salaterce układać kolejno warstwy, białko, polać je roztopionym masłem, ryba, żółty ser, polać majonezem i całość zwieńczyć tartym żółtkiem. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Udekorować i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *