Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jajeczna Iwony

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 por/biała część/
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 20 dkg żółtego sera Gouda
  • 6 średnich kiszonych ogórków
  • 1 żółta papryka
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 kwaśne jabłka
  • 1 szklanka majonezu
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki rodzynek


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka ugotować na twardo, poobierać. Kukurydzę, groszek osączyć na sitku. Jajka umyty por, jabłka, paprykę, ogórki i żółty ser pokroić w kosteczkę. Do szklanej salaterki przełożyć wszystkie składniki, dodać uprzednio namoczone w letniej wodzie rodzynki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, skropić sokiem z cytryny. Na koniec dodać majonez, delikatnie wymieszać, schłodzić. Dobrze smakuje z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *