Sandacz w śmietanie z pieczarkami

19696
com_content.article
(Oddano 134 głosów z średnią 4.58 z 5)
Sandacz w śmietanie z pieczarkami 4.58 out of 5 based on 134 voters.


Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 0,6 l śmietany
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • mąka
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Sandacza skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Sandacza przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać je sosem śmietanowo-pieczarkowym.
    Skropić jeszcze cytryna i posypać posiekanym koperkiem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi