Sandacz na sposób orientalny

30688
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Sandacz na sposób orientalny4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


    • 50 dkg dzwonków z sandacza
    • 1 łyżeczka tartego imbiru
    • ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku
    • 1 łyżeczka prażonych, rozgniecionych ziaren czarnuszki
    • 1 łyżeczka garam masala
    • ½ łyżeczka ciemnego sosu sojowego
    • sól, pieprz i chili mielone do smaku
    • kilka kropli oleju

    Sposób przyrządzenia:

    Dzwonka sandacza przekroić wzdłuż kręgosłupa na połowę, w miarę możliwości usunąć ości. Z przypraw przygotować pastę dokładnie je mieszając. Pastą natrzeć porcje ryby i odstawić na około 30 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 5 minut z każdej strony.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi