Sandacz gotowany z włoszczyźnie

19274
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Sandacz gotowany z włoszczyźnie 4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 1 sandacz
  • włoszczyzna
  • 2 cebule
  • 2 listki laurowe
  • 2 goździki
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • sok i skorka z 1 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 20 ml czerwonego wina
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki rodzynek
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Rybę sprawić po czym oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    W między czasie włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które zalać ½ l wody.
    Wrzucić jeszcze przyprawy i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać jeszcze ogon oraz łeb ryby i trzymać na małym ogniu do momentu, a z wywar wyparuje i zostanie 1 szklanka płynu.
    Następnie szczupaka pokroić na dzwona i zalać go wywarem.
    Gotować około 10 minut.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi