Salsa ananasowa
Salsa ananasowa4.75 out of 5 based on 150 voters.

Składniki:
- 2 szklanki pokrojonego w kostkę ananasa
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki pieprzu białego mielonego
- szczypta mielonego kminku
- 4 drobno pokrojone cebule dymka
- 1 drobno pokrojona papryczka chili
- 1 łyżka drobno pokrojonej bazyli
- sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki podgrzewać w rondlu prze około 10 minut nie doprowadzając do wrzenia. Odcedzić, płyn gotować przez 5 minut, połączyć ze stałymi składnikami. Przyprawić solą do smaku.
- Szczegóły
- Kategoria: Salsy
- Opublikowano: piątek, 05, maj 2006 00:00
- Adam
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny