Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa ananasowa


Składniki:

    • 2 szklanki pokrojonego w kostkę ananasa
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżeczka octu winnego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ łyżeczki pieprzu białego mielonego
    • szczypta mielonego kminku
    • 4 drobno pokrojone cebule dymka
    • 1 drobno pokrojona papryczka chili
    • 1 łyżka drobno pokrojonej bazyli
    • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki podgrzewać w rondlu prze około 10 minut nie doprowadzając do wrzenia. Odcedzić, płyn gotować przez 5 minut, połączyć ze stałymi składnikami. Przyprawić solą do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *