Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa.

Przepis na salsę w odrobinę większych ilościach, przepis bez tłuszczu!

Składniki:


• ½ kg pomidorów
• 3 papryki różnokolorowe
• 3 średnie cebule
• średnia główka czosnku
• 3-5 papryczek chilli (lub 2 łyżeczki proszku, lub 3 łyżeczki „Sambal Olek”)
• sok z 2 cytryn lub lepiej 3 limonek
• utarta skórka z 1 cytryny lub 2 linonek
• kopiata łyżka posiekanej natki pietruszki
• kopiata łyżka posiekanej natki kolendry (jeśli nie ma nic się nie stanie ale jeśli jest to super)
• łyżeczka oregano
• 2 łyżeczki cukru
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• łyżeczka pieprzu
• ¾ łyżeczki soli
• łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
• 3 łyżeczki octu
• ½ szklanki wody

Wykonanie:
Obieramy cebule, paprykę, chilli i czosnek, wszystko drobno siekamy. Do garnka wlewały ½ szklanki wody, dodajemy cukier i sól, wszystko gotujemy powoli na wolnym ogniu, dodajemy wg kolejności w 5 minutowych odstępach czasu: cebulę, paprykę, chilli (jeśli świeże), czosnek.
Gotujemy wszystko na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodajemy skórkę z cytryny lub limonki.
Pomidory obieramy ze skórki, drobno siekamy, wrzucamy do garnka, gotujemy przez 5 minut, dodajmy koncentrat pomidorowy, zioła i przeprawy. Gotujemy przez dalsze 20 minut.
próbujemy i ewentualnie przyprawiamy do smaku.
W kilku łyżkach wody mieszamy skrobie i zagęszczamy salsę, gotujemy przez 5 minut, Wyłączamy ogień i pozwalamy aby sos wystygł, dodajemy sok z cytryny (lub limonki) i ocet, dokładnie mieszamy. Salsa gotowa – jeśli nie zamierzamy wszystkiego użyć można cześć przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.

4 comments for “Salsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *