Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salceson z grzybów z jajkiem

Składniki:

  • 25 dag grzybów
  • 2 cebule
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 surowe jajka
  • 10 dag wędzonego boczku
  • ½ łyżeczki kminku
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Oczyszczone grzyby zalać wodą i kilka minut pogotować.
    W między czasie przesmażyć posiekaną cebulkę.
    Następnie grzyby pokroić i dodać do cebulki razem z boczkiem i 5 ugotowanymi jajkami.
    Całość dokładnie wymieszać i wbić jeszcze 2 surowe jajka.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem.
    Z powstałej masy formujemy klops, który wkładamy do gazy i wrzucamy na wrzątek.
    Trzymamy na ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie wyjąć salceson, przycisnąć go deską i odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *