Grillowany karp
Grillowany karp4.66 out of 5 based on 116 voters.
Składniki:
- 1 karp/ około 2 kg/
- 3 cytryny
- 20 dkg masła
- sól, pieprz do smaku
- ostra mielona papryka
- szklanka zieleniny / mięta/
Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć wzdłuż grzbietu, usunąć ości grzbietowe. Skrzela i oczy pozostawić. Cytryny sparzyć wrzątkiem, nie obierać, pokroić w plastry. Masło utrzeć z solą i papryką, dodać szczyptę świeżo zmielonego pieprzu. Posmarować rybę z obu stron, obłożyć plasterkami cytryny i zawinąć dokładnie z obu stron. Rybę położyć na rozgrzanym ruszcie, grillować około 30 minut. Rozwinąć z folii posypać listkami mięty i podawać zaraz po przyrządzeniu.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:26
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla