Ryba po kantońsku

3323
com_content.article
(Oddano 98 głosów z średnią 4.62 z 5)
Ryba po kantońsku4.62 out of 5 based on 98 voters.


Ryby4eb

Składniki:


    • 30 dag ryby (okoń, pstrąg, sandacz lub inna o zwartych mięśniach)
    • 20 dag pokrojonych warzyw
    • kawałek imbiru
    • oliwa
    • sól, pieprz, papryka
    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, sprawić i osuszyć, Rybę pokrajać w paseczki, podobnie jak warzywa i imbir. Rozgarzać oliwę, smażyć w niej partiami warzywa i rybę. Wyjąć na żaroodporny półmisek, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na 5 minut. Podawać z ryżem gotowanym na sypko oraz surówką z papryki i pomidorów.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi