Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba na parze z sosem

Składnik:

  • 900 g ryby Lucjan
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu z czarnej fasoli
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka

Sposób wykonania;
Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem.
Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem z  czarnej fasoli, olejem sezamowym, jasnym sosem sojowym, sherry oraz cukrem.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać ją sosem.
Posypać ja paseczkami papryki i pokrojonym porem.
Gotować na parze około 10 minut.
Tak przyrządzaną rybę podawać z ryżem lub makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *