Ryba na parze z sosem
Ryba na parze z sosem4.75 out of 5 based on 4 voters.
Składnik:
- 900 g ryby Lucjan
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 1 por
- 1 czerwona papryka
Sposób wykonania;
Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem.
Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem z czarnej fasoli, olejem sezamowym, jasnym sosem sojowym, sherry oraz cukrem.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać ją sosem.
Posypać ja paseczkami papryki i pokrojonym porem.
Gotować na parze około 10 minut.
Tak przyrządzaną rybę podawać z ryżem lub makaronem.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 09, styczeń 2013 09:17
- Kacper Jurkowski
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla