Składnik:
- 900 g ryby Lucjan
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 1 por
- 1 czerwona papryka
Sposób wykonania;
Oczyszczoną rybę naciąć ukośnie 3 razy po czym natrzeć ją czosnkiem.
Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z sosem z czarnej fasoli, olejem sezamowym, jasnym sosem sojowym, sherry oraz cukrem.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać ją sosem.
Posypać ja paseczkami papryki i pokrojonym porem.
Gotować na parze około 10 minut.
Tak przyrządzaną rybę podawać z ryżem lub makaronem.