Ryba maślana w jarzynach

3809
com_content.article
(Oddano 129 głosów z średnią 4.57 z 5)
Ryba maślana w jarzynach4.57 out of 5 based on 129 voters.


Maslanawjarzynach2yr

Składniki:


  • 1 kg filetów z ryby maślanej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por, biała część
  • nieduży kawałek selera
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwy
  • sok z cytryny
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:
Rybę dokładnie opłukać, osączyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Obtaczać je w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie do momentu uzyskania złotego koloru. Odstawić w ciepłe miejsce. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na skośne plastry. Por obrać, podzielić na dwie części, pokroić wzdłuż na piórka. Na patelni rozgrzać oliwy i podsmażyć por. Warzywa poddusić na oliwie, podlać  wody i dalej dusić na małym ogniu. Gdy zmiękną połączyć z porem, przyprawić solą i pieprzem.
Rybę wyłożyć na półmisek, przykryć gorącymi warzywami i przybrać natką pietruszki, koperkiem, pomidorami koktajlowymi.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi