Składniki:
- 50 dkg filet z pangi lub ryby maślanej
- 1 cytryna
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- sól, biały pieprz
Składniki: ½ kg filet z ryby masłowej 10 dkg szynki 2 jajka 1 cytryna bułka tarta olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim paseczki szynki, wyjąć, odsrawić w ciepłe miejsce. Filet rybny panierować w bułce i jajku, usmażyć na…
Składniki: 1 kg filetów z ryby maślanej 2 marchewki 1 pietruszka 1 por, biała część nieduży kawałek selera natka pietruszki oliwa z oliwy sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie opłukać, osączyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Obtaczać je w mące i smażyć na rozgrzanej…