Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cytrynowe żeberka z rusztu lub grilla

Składniki:

    • 1 – 1.5 kg chudych żeberek wieprzowych

    Marynata:

    • 3 ząbki czosnku
    • 2 czerwone cebule
    • ½ szklanki soku cytrynowego
    • 1 łyżka otartej skórki cytrynowej
    • 2 papryczki chili
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżeczka czarnego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować marynatę. Czosnek i papryczki obrać drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Żeberka ułożyć w naczyniu szklanym, emaliowanym lub kamionkowym, zalać przygotowaną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na kilkanaście godzin, kilkakrotnie mięso obracając. Przed pieczenie żeberka obsączyć z marynaty, osuszyć. Mięso ułożyć na brytfannie z rusztem. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni, wsrawić brytfannę z rusztem piec przez 10 minut, mięso wyjąć, posmarować marynatą, podlać wodą, temperaturę obniżyć do 150 stopni, piec jeszcze przez około 30 minut, kilkakrotnie skrapiając wodą. Przed podaniem pokroić na porcje. Podawać z pieczywem i ostrym sosem. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *