4 jaja ugotowane na twardo

  10 dag ostrego żółtego sera

  2 łyżki pestek słonecznika

  2 łyżki kiełków sojowych

  ząbek czosnku

  3 łyżki majonezu

  2 łyżki gęstej śmietany 12-proc.

  8 - 10 liści sałaty

  pęczek rzodkiewek

  cukier

  sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Jaja obrać i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o oczkach średniej wielkości. Kilka umytych rzodkiewek pokroić w ćwierć plasterki. Pestki słonecznika uprażyć na patelni.

Kiełki sojowe włożyć do wrzącej wody i gotować minutę, odcedzić i posiekać. Majonez starannie wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

Jaja, ser, pestki, kiełki i rzodkiewki włożyć do miseczki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 3 łyżki sosu majonezowo-śmietanowego. Wszystko starannie wymieszać.Nałożyć farsz na umyte i osuszone liście sałaty, zwinąć je.

Ułożyć roladki na półmisku, ozdobić resztą sosu i rzodkiewkami. Ochłodzić w lodówce.Podawać z tostami lub razowym pieczywem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi