Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rigatoni z bakaliami

Składniki:

  • 1 szalotka
  • ¼ pęczka majeranku
  • 2 grube tosty
  • 1 kg mielonego kurczaka
  • 1 białko
  • ¼ szkl. prażonych posiekanych orzechów włoskich
  • ciasto na makaron
  • ½ szkl. rodzynek

Sposób wykonania:

  1. Chleb namoczyć w wodzie po czym odcisnąć i dodać do mielonego mięsa, wówczas dodać jeszcze jajko, posiekaną szalotkę, orzechy oraz majeranek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie ciasto makaronowe rozwałkować i wykroić prostokąty o wymiarach 2,5 na 5 centymetrów.
    Na każdym prostokącie rozłożyć po odrobinie farszu i ciasto zawinąć w ruloniki.
    Rigatoni gotować we wrzącej wodzie ok. 15-20 minut.
    Przed podaniem posypać rodzynkami.
    Można również polać swoim ulubionym sosem.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Artur C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *