Puree z pieczonej czerwonej papryki
Puree z pieczonej czerwonej papryki4.60 out of 5 based on 246 voters.
Składniki:
- 4 pieczone czerwone papryki
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- skórka i sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
-
Paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie cytrynę obrać, wycisnąć z niej sok a skórkę posiekać i dodać do papryki.
Dodać jeszcze przecier pomidorowy oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie zmiksować aby powstało gładkie puree.
Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem podgrzać na małym ogniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: czwartek, 14, styczeń 2010 08:07
- eLżBiEtA
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak