Pulpety rybne w galarecie*

3413
com_content.article
(Oddano 226 głosów z średnią 4.50 z 5)
Pulpety rybne w galarecie*4.50 out of 5 based on 226 voters.


Składniki:
  • 50 dag zmielonych filetów z rybnych
  • porcja włoszczyzny
  • 1 jajko i 1 białko
  • sucha bułka
  • woda lub mleko do namoczenia bułki
  • trochę zielonego groszku lub kukurydzy
  • ogórek konserwowy
  • majonez
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka żelatyny
  • sól,pieprz,troche maggi
Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć i lekko wycisnąć,dodać do mięsa,wbić żółtkoi sztywną pianę z 2 jajek.Wymieszać z masą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować małe pulpeciki,odłożyć na chwilę do lodówki.Z warzyw,soli,pieprzu,maqggi,odrobiny cukru i około 1,5 litra wody ugotować pikantny wywar.Nie wyjmując warzyw włożyć pulpety i ugotować je na małym ogniu do miękkości,co potrwa ok 20 min .Wyjąć pulpety, przecedzić przez sito wywar, żelatynę namoczyć,dodać do wywaru ,doprowadzić do wrzenia,odstawić.Na głębokim półmisku ułożyć ozdobnie pulpety z warzywami ,zalać je wywarem i wstawić do lodówki aby zastyglo. Uwaga:do galarety dodać posiekaną czerwoną paprykę,jajka ugotowane na twardo,kukurydzę lub groszek,jeśli ktoś chce poeksperymentować nawet kawałki pomarańczy. Galaretkę przybrać majonezem i zieloną pietruszką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi