Pulpety grysikowe
Pulpety grysikowe 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 ½ szkl. kaszy manny
- 2 szkl. mleka
- 40 dag twarogu
- 5 jajek
- 1 szkl. mąki
- sól
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki
-
Kaszę zalać mlekiem i ugotować po czym ją odstawić do ostygnięcia po czym dodać zmielony twaróg, żółtka oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.
Na sam koniec dodać mąkę, wymieszać.
Z powstałej masy uformować pulpety, które ugotować w osolonej wodzie.
- Szczegóły
- Kategoria: Kasze i Kuskus
- Opublikowano: poniedziałek, 13, grudzień 2010 09:05
- Ola Kaproń