Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puch serowo-kokosowy

Składniki:

  • 200 g herbatników kokosowych
  • 500 g białego sera
  • ¾ szkl. cukru
  • 2 łyżki mąki
  • ¾ szkl. śmietanki
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • ¼ szkl. ciemnego rumu
  • 4 jajka
  • ½ szkl. wiórków koksowych

    Sposób wykonania:
    Do sera dodać ½ cukru i całość zmiksować po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę, śmietanę, rum, mleczko koksowe a potem wbijać żółtka i wsypywać wiórka koksowe.
    Następnie białka ubić na sztywna piane z dodatkiem cukru i dodawać do ciasta, delikatnie połączyć.
    Herbatniki wyłożyć na dnie formy i zalać je ciastem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *