Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki z głębokiego tłuszczu

 

Składniki:

    • 8 przegrzebek
    • 1 łyżeczka posiekanej skórki z cytryny
    • mąka
    • 1 jajko
    • japońska panierka pszenno- drożdżowa panko
    • olej z orzeszków ziemnych
    • sól

Sposób wykonania:

  1. Przegrzebki posypać skórką z cytryny po czym obtoczyć je w mące a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku i na koniec w panierce.
    Na patelnie bardzo mocno rozgrzać olej, wówczas włożyć przegrzebki i smażyć ok. 2 minut.
    Następnie przegrzebki wyjąć z patelni, osuszyć i oprószyć solą.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Dorotę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *