Przegrzebki z głębokiego tłuszczu

9193
com_content.article
(Oddano 195 głosów z średnią 4.79 z 5)
Przegrzebki z głębokiego tłuszczu 4.79 out of 5 based on 195 voters.


 

Składniki:

    • 8 przegrzebek
    • 1 łyżeczka posiekanej skórki z cytryny
    • mąka
    • 1 jajko
    • japońska panierka pszenno- drożdżowa panko
    • olej z orzeszków ziemnych
    • sól

Przegrzebki(1)

Sposób wykonania:

  1. Przegrzebki posypać skórką z cytryny po czym obtoczyć je w mące a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku i na koniec w panierce.
    Na patelnie bardzo mocno rozgrzać olej, wówczas włożyć przegrzebki i smażyć ok. 2 minut.
    Następnie przegrzebki wyjąć z patelni, osuszyć i oprószyć solą.

     

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Dorotę

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi