Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki w karmelu

Składniki:

  • 1 przegrzebków
  • 1 łyżka oleju
  • 1 suszona papryczka chili
  • 2 łyżki soku z limetki
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego
  • 2 zielone cebulki
  • 1 pęczek mięty

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzany olej wrzucić pokruszone chili, sok z limetki, sos rybny, sos sojowy oraz cukier.
    Całość wymieszać i trzymać na dużym ogniu około 1 minut.
    Następnie wrzucić przegrzebki i smażyć około 2 minut cały czas mieszając.
    Przed podaniem posypać posiekaną cebulką oraz miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *