Potrawka z indyka
Potrawka z indyka4.75 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
• piers indyka
• 25 dag włoszczyzny
• 2 dag masła
• 1 dag masła
• 5 pieczarek
• sok z połowy cytryny
• kieliszek białego wina
• rzeżucha
• sól
Sposób przyrządzenia:
Mięso oczyścić, umyć, porąbać na porcje. Włożyć do rondla, zalać wodą, tak aby mięso było ledwo przykryte. Kiedy się zagotuje, dodać pokrajaną włoszczyznę, sól i gotować do miękkości. Pieczarki przesmażyć w maśle, mąkę rozprowadzić dwoma łyżkami zimnego wywaru. Do ugotowanego indyka dodać pieczarki, mąkę, sok z cytryny, wino, zagotować. Kawałki indyka wyłożyć na półmisek, polać sosem, posypać posiekaną rzeżuchą.
Resztę sosu podać w sosjerce.
- Szczegóły
- Kategoria: Indyk
- Opublikowano: piątek, 05, sierpień 2005 00:00
- Eljot
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany