Por w sosie orzechowym
Por w sosie orzechowym4.65 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Pory oczyścić, wypłukać. Zalać wrzątkiem i gotować, białe części 30 minut, liście 10 minut. Wyłożyć na durszlak, obsączyć. Białe części przekroić na połowę, złożyć, związać przeciętym w wąskie paski, zielonymi liśćmi pora. Przygotować sos. Orzechy i obrany czosnek drobniutko posiekać, dodać kilka łyżek wody, sok z granatów, obraną, drobno posiekaną paprykę, przyprawy i natkę, wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać wiązki pora i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2011 08:52
- Paulina Ryńska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak