Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z bazylią z grilla

Składniki:

    • 4 duże, dojrzałe pomidory
    • oliwa
    • sól morska, pieprz
    • drobno posiekana bazylia


    Sposób przyrządzenia:

    Pomidory umyć, osuszyć. Ostrym nożem przeciąć wzdłuż na połowę, wyciąć podstawę szypułki, usunąć gniazda nasienne. Tak przygotowane pomidory przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą. Pomidory ułożyć wewnętrzną stroną do dołu na tackach aluminiowych, lekko przygnieść, piec na dobrze nagrzanym grillu 4 minuty. Wyłożyć gorące pomidory na półmisek, skropić oliwą i ewentualnie doprawić solą i pieprzem, posypać bazylią i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *