Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w pikantnej marynacie

Składniki:

    • pomidory
    • czosnek drobno posiekany
    • papryczki chili  oczyszczone z pestek i pokrojone drobno
    • roztwór octu spirytusowego 3 lub 5% ( 1 część octu na 2 lub 3 części wody)
    • olej roślinny
    • cukier, sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory podzielić na połowę lub ćwiartki. Część wymieszać z posiekanym drobno czosnkiem, resztę z pokrojoną drobno papryczką chili (ilość wg upodobań smakowych) Do litrowego słoja wlać na dno dwie łyżki oleju, układać warstwami pomidory „czosnkowe” i „ostre” Zalać 3-5 % roztworem octu przyprawionym do smaku solą i cukrem, szczelnie zamknąć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *