Pomidory w pikantnej marynacie
Pomidory w pikantnej marynacie4.69 out of 5 based on 172 voters.
Składniki:
- pomidory
- czosnek drobno posiekany
- papryczki chili oczyszczone z pestek i pokrojone drobno
- roztwór octu spirytusowego 3 lub 5% ( 1 część octu na 2 lub 3 części wody)
- olej roślinny
- cukier, sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory podzielić na połowę lub ćwiartki. Część wymieszać z posiekanym drobno czosnkiem, resztę z pokrojoną drobno papryczką chili (ilość wg upodobań smakowych) Do litrowego słoja wlać na dno dwie łyżki oleju, układać warstwami pomidory „czosnkowe” i „ostre” Zalać 3-5 % roztworem octu przyprawionym do smaku solą i cukrem, szczelnie zamknąć.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: wtorek, 22, sierpień 2006 00:00
- Izunia
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane