Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka marynowana

Składniki:


  • 6 kg papryki
  • czosnek

Marynata:

  • ½ szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 2 szklanki octu spirytusowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki goździków
  • ¼ łyżeczki ziela angielskiego
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 6 szklanek wody


Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, oczyścić, podzielić na części, blanszować przez 2 minuty. Składniki marynaty zagotować. Paprykę układać w czystych słoikach, dodać czosnek, zalać marynatą, zamknąć. Pasteryzować przez 10 – 25 minut zależnie od wielkości słoików.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *