Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w galarecie

Składniki:

  • 2,5 kg pomidorów
  • 15 ziaren pieprzu
  • 15 ziaren ziela angielskiego
  • liście laurowe
  • cebula
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • żelatyna z przyprawami/1 opakowanie na 1 litr/


Sposób przyrządzenia:

Pomidory obrać i ułożyć w słoikach. Litr wody, drobno pokrojoną cebulę i resztę składników zagotować. Dodać żelatynę i mieszać , aż się rozpuści, przecedzić i zalać pomidory. Gotować 15 minut. Ostudzone włożyć do lodówki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *