Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka Marzenki

Składniki:

    • 450 g mąki krupczatki
    • 200 g cukru
    • 250 g masła lub margaryny
    • 4 jaja
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • budyń śmietankowy

    Sposób przyrządzenia:
    Rozgnieść razem: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, żółtka, śmietanę. Połowę ciasta włożyć do zamrażarki na 30-60 min. Drugą część wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia lub tłuszczemi bułką tartą. Ubić białka, dodać budyń i mieszać lekko łyżką. Na wyłożone ciasto rozłożyć prażone jabłka, następnie masę z białek. Na wierzch starkować zmrożone ciasto.
    Piec 30 minut w temp. 175 stopni.
    Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Olgę Szałata.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *