Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kapustą

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • mała cukinia
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 dojrzałych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • makaron
  • olej do duszenia


Sposób przygotowania:

Kapustę poszatkować, ugotować do miękkości i odcedzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i dusić na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i chwilę dusić. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Dusić bez przykrycia, aż pomidory zmiękną. Dodać kapustę, przyprawić do smaku i jeszcze chwilę gotować. Ugotować makaron i gorący wymieszać z warzywami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *