Pomidory nadziewane jajkami
Pomidory nadziewane jajkami4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 8 pomidorów
- 4 jajka
- 4 łyżki startego żółtego sera
- ½ szklanki mleka
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- margaryna do posmarowania naczynia
Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wybrać nasiona i płyn. Masło rozpuścić, wlać roztrzepane jajka, mleko, wsypać ser, sól, pieprz, posiekaną zieloną natką pietruszki i usmażyć na małym ogniu na wolną jajecznicę. Nałożyć jajecznicę w pomidory, przykryć wierzchami, włożyć do rondla wysmarowanego margaryną, skropić masłem. Wstawić do gorącego piekarnika, zapiekać 15 minut. Podawać z białym pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: czwartek, 15, marzec 2012 19:56
- Marzena Maj
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak