Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane po tatarsku

 

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • ½ kg posiekanego mięsa
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka przyprawy barbecue
  • łyżeczka estragonu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żółtka wymieszać z musztardą oraz oliwą po czym dodać posiekaną cebulę, pietruszkę, przyprawy razem z solą i pieprzem.
    Ponownie całość dokładnie wymieszać i dodać mięso.
    Następnie z każdego pomidora ściąć czubki i delikatnie wydrążyć miąższ po czym napełnić je wcześniej przygotowanym farszem.
    Przykryć ściętymi wieczkami i ułożyć na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *