Pomidorowy krem z chlebkiem
Pomidorowy krem z chlebkiem 5.00 out of 5 based on 6 voters.
Składniki:
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżki czosnku
- łyżka posiekanej szałwii
- 4 szkl bulionu z kury
- 70 dag pomidorów
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 250 g czerstwego chleba
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek i szałwię.
Wówczas wlać bulion i dodać pomidory.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać pokrojony chleb.
Gotować do zgęstnienia.
Podawać na zimno lub na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: wtorek, 05, luty 2013 09:11
- Oliwia Grela
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa