Pomidorowa z serkiem topionym
Pomidorowa z serkiem topionym2.60 out of 5 based on 5 voters.
Składniki:
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 kostki rosołowe
- serek topiony
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić listek laurowy, ziele angielskie oraz kostkę rosołową.
Doprowadzić do wrzenia po czym dodać koncentrat pomidorowy i gotować około 10 minut.
Po tym czasie wlać odrobinę zupy do miseczki i rozprowadzić w niej serek topiony po czym przełożyć całość do zupy.
Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: czwartek, 04, kwiecień 2013 09:12
- Konrad Janowicz
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa