Pomidorowa z selerem naciowym
Pomidorowa z selerem naciowym5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- udko z kurczaka
- pęczek włoszczyzny
- 2 gałązki selera naciowego
- kilka liści zwykłego selera
- cukier
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Obrana włoszczyznę wrzucić do garnka, dodać udka z kurczaka oraz liście selera.
Wrzucić jeszcze liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe.
Zalać całość woda i gotować na małym ogniu około godziny.
Po tym czasie wywar przecedzić i dodać do niego przecier pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: czwartek, 04, kwiecień 2013 09:11
- Patryk Słowikowski
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa