Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowo – sezamowy sos winegret

Składniki:

  • skórka z ½ pomarańczy
  • skórka z ½ limonki
  • 1 posiekana papryczka jalapeno
  • ¼ szkl japońskiego octu z ryżowego wina
  • ¼ szkl koncentratu soku pomarańczowego
  • 1 ½ łyżeczki musztardy
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • ¼ szkl oleju z orzechów ziemnych
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Do miseczki wsypać skórkę z pomarańczy i limonki, paprykę, ocet ryżowy, musztardę, koncentrat pomarańczowy oraz olej sezamowy.
Całość dokładnie zmiksować do uzusy kania jednolitego sosu po czym nie przerywając mieszania wlewać stopniowo olej z orzechów ziemnych oraz oliwę z oliwek.
Gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *