Składniki:
- 300 g grzybów
- ½ szkl oliwy
- 120 g fasolki szparagowej
- 200 g szparagów
- 150 g pomidorów
- 150 g papryki
- 150 g ogórków
- główka sałaty
- sok z cytryny
- natka pietruszki
- cukier
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby oprószyć solą oraz pieprzem, pokroić i poddusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
W między czasie pokrojone szparagi i fasolkę pokroić i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Następnie paprykę opiec na patelni bez tłuszczu po czym pokroić ja w ostkę.
Natomiast pomidory również pokroić w kostkę a ogórki w plasterki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.