Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polewka z baraniny z warzywami

Składniki:

  • 500 g baraniny
  • 1,5 l wody
  • 4-5 ziemniaków
  • 2 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

    Sposób wykonania:
    Baraninę pokroić w kostkę po czym zalać ją wodą i ugotować bulion.
    W między czasie pokrojona cebulę i marchewkę podsmażyć a rozgrzanym maśle i dodać do zupy na 20 minut przed końcem gotowania razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę i kaszą.
    Całość wymieszać i na 5 minut przed końcem doprawić do smaku.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *