Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane z pieczarkami i bekonem

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 20 ag pieczarek
  • cebula
  • 15 dag bekonu
  • 2 jaja
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • pół łyżeczki mielonego kminku
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

    Sposób wykonania:

    1. Pieczarki pokroić na plasterki, bekon w kostkę a cebulę posiekać po czym razem przesmażyć.
      W między czasie obrane ziemianki zetrzeć na tarce i dodać do nich pieczarki z bekon i cebulką.
      Wbić jeszcze jajka i dodać śmietanę, kminek oraz mąkę.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić ciasto do smaku solą oraz pieprzem.
      Smażyć z ciasta placuszki na rozgrzanym tłuszczu na złoto.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *