Pizza pełna kolorów
Pizza pełna kolorów 3.99 out of 5 based on 67 voters.
Ciasto:
- 250 ml mleka
- 4 dag drożdży
- 2 szkl. maki
- łyżka oleju
- 1 jajko
-
szczypta soli
Dodatki:
- pieczarki
- papryka
- ogórek kiszony
- cebula
- ząbek czosnku
- kukurydza
- przecier pomidorowy
- żółty ser
Sposób wykonania:
-
Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować je i wylepić dno formy.
Następnie dodatki pokroić na małe kawałki, które ułożyć na cieście posmarowanym wcześniej przecierem pomidorowym.
Całość posypać jeszcze startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Pizza
- Opublikowano: piątek, 17, grudzień 2010 10:09
- Ewelina Latała