Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piure z ziemniaków, rzepy i brukwi

Składniki:

    • 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę brukwi
    • 60 dkg obranej i pokrojonej w kostkę rzepy
    • 1 kg obranych, pokrojonych w kostkę ziemniaków
    • 4 łyżki masła
    • ½ szklanki śmietany kremówki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Brukiew, rzepę i ziemniaki umyć. Brukiew zalać w dużym rondlu wodą, posolić, gotować 15 minut. Dodać ziemniaki i rzepę gotować razem kolejne 15 minut lub dłużej do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dokładnie odcedzić, pozostawić chwilę do odparowania. Dodać śmietanę i masło, doprawić solą i pieprzem dokładnie ubić tłuczkiem do ziemniaków lub zmiksować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *