Pikantny sos orzechowy
Pikantny sos orzechowy4.66 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 25 dkg masła orzechowego
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- pieprz kajeński, biały pieprz, chili do smaku
- sos sojowy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Masło orzechowe, 2/3 szklanki bulionu drobiowego, pieprz i chili wymieszać, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować. Resztę bulionu drobiowego wymieszać ze skrobią ziemniaczaną, dodać do gotującego się sosu, wymieszać, gotować jeszcze 1 minutę, dodać sos sojowy do smaku i podawać.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 21:55
- Anna Krzysztoń
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny