Pikantny paprykarz z koperkiem

16269
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Pikantny paprykarz z koperkiem4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:

  • ½ kg pangi
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, ostra czerwona papryka
  • koperek
  • ½ szklanki śmietany 30%


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, posiekać na grubo. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na szklisty kolor, dołożyć rybę i jeszcze chwile smażyć przez około 2-3 minuty. Rybę podlać odrobiną wody. Ponownie przyprawić, papryką, solą i pieprzem. Dodać śmietany. Gotowe danie posypać posiekanym zielonym koperkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi