Pikantny filet z kurczaka pieczony na grillu
Pikantny filet z kurczaka pieczony na grillu4.66 out of 5 based on 82 voters.
Składniki:
-
- 1 kg filetów z kurczaka
Marynata: -
- sok z 4 cytryn
- ¾ szklanki oliwy
- 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- ½ łyżeczki płatków chili
- oregano, tymianek do smaku
Sposób wykonania:
Składniki marynaty wymieszać w misce, dodać filety z kurczaka, marynować 12 godzin. Piec na średnio gorącym grillu po 10 minut z każdej strony.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 02, kwiecień 2012 12:34
- Katarzyna Nowak
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem