Pikantne tofu z grilla
Pikantne tofu z grilla4.54 out of 5 based on 439 voters.

- 50 dkg tofu
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka czosnku w proszku
- 1 łyżka mielonej papryki
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki
- ulubione suszone zioła do smaku
Sposób przyrządzenia:
Tofu osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, podzielić na porcje. Sos sojowy wymieszać z octem i czosnkiem i zalać nim porcje tofu. Marynować 30 minut. Po tym czasie tofu obsączyć z marynaty i panierować w wymieszanych pozostałych składnikach. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Podawać z sałatą, marynatami, ryżem…..
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: sobota, 08, sierpień 2009 07:35
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla