Pikantne, pachnące limonką krewetki z grilla
Pikantne, pachnące limonką krewetki z grilla4.67 out of 5 based on 138 voters.
Składniki:
-
- 1 kg oczyszczonych krewetek
Marynata: -
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1/3 szklanki oliwy
- ¼ szklanki sosu pomidorowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- ½ łyżeczki chili
- ½ łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia:
Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki marynaty wymieszać, dodać krewetki, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Tak przygotowane krewetki nabijać na namoczone drewniane szpadki i piec na średnio nagrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 02, kwiecień 2012 12:33
- Dominika Maj
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla